Doktorantka psychologii (PAN), psychodietetyk, technolog żywności i żywienia człowieka (SGGW), członek Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci. Żywienie, zachowania z nim związane to całe moje życie, zarówno zawodowe jak i prywatne. Łączę psychologię i dietetykę rozwiązując problemy związane z jedzeniem.
Specjalizuję się w psychologii zachowań żywieniowych – badaniem związków między psychologicznymi czynnikami a nawykami żywieniowymi, zachowaniami związanymi z jedzeniem. W szczególności – jak oddziaływania rodziców kształtują u dzieci umiejętności regulacji związanych z jedzeniem.
To, jak jesz Ty lub Twoje dziecko, to zwykle odbicie czegoś głębszego. Pomagam to uporządkować i naprawić. Każdy z nas wie, co jest zdrowe, ale jak to zrobić, żeby jeść to, co nam służy, jak jeść tyle, ile organizm potrzebuje, by zbudować poprawną relację z jedzeniem?
Spożywanie posiłków powinno być proste i przyjemne – chcę Wam w tym pomóc. Nigdy nie jest za późno, żeby zmienić podejście do odżywiania siebie i swojego dziecka. Wierzę w zmiany 🖤 Zmiana jest możliwa i zawsze warto o nią zawalczyć, ponieważ szczęście i zdrowe nawyki, te mentalne i te dietetyczne, przekazujemy potem naszym dzieciom, a dzieci przekażą je kiedyś swoim.
Na co dzień wspieram merytorycznie dzieci, młodzież i dorosłych z zakresu odżywiania. Biorę czynny udział w wykładach, szkoleniach i warsztatach edukacyjno- kulinarnych. Poprzez pracę z rodzicami, pokazuje, jak przekazać dzieciom pozytywne podejście do jedzenia, czyli podarować prezent na całe życie. Ponad 80% trudności z odżywianiem dzieci i młodzieży ma swoje behawioralne podłoże. Połączenie psychologii z wiedzą technologiczną odżywiania człowieka pozwoliła mi na stwierdzenie, że jedzenie jest czymś więcej niż uzupełnieniem energii. Moją specjalizacją i misją jest praca z tym, jak i co jemy, oraz jak traktujemy jedzenie i siebie nawzajem.
Jedzenie jest ważne, a najważniejsza jest rola i miejsce, jakie przypisujemy jedzeniu w życiu. Przekonałam się o tym osobiście i teraz pomagam uzyskać to innym. Od lat łączę profesjonalną wiedzę o żywieniu z praktyką, zmieniając wyzwania w rozwiązania, związane z jedzeniem dzieci i młodzieży. Jestem specjalistą ds. żywienia, a co najważniejsze – rodzicem, mamą Henia (7 lat) i Józia (2 lata).